Dags att boka höstterminen, tryck här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Unghästprojekt 2023
 
Unghästprojektet
 
Att föda upp en ridskolehäst: Zweet Curry
Följ vår resa hur vi har fött upp vår framtida ridskolehäst Curry!

2019 bestämde vi oss! Vi skulle föda upp en egen ridskoleponny. Allt började med ridskoleponnyn Curbiz, världens snällaste New Forest, som varit lektionshäst i många år och som skulle få trappas ned i verksamheten. Curbiz har sen tidigare fått föl varav ena fölet, Curazon (Hjärta) född 2004 också är ridskoleponny och varit på ridskolan sedan hon var 3 år gammal. Både Curbiz och Hjärta är två riktiga drömridskolehästar, snälla, lagomt pigga, tävlat med olika elever upp till både Elit och Div 1 hoppning, friska och sunda. 

Vi bestämde oss för att betäcka Curbiz med ridponnyhingsten Orchard Zweed RP 191 våren 2019 och hon flyttade hem till ridskolechefen Sofia där hon fick gå ihop med hennes egna fölston. 13 juni 2020 föddes ett ljuvligt litet stoföl, gulbrun med fyra vita strumpor och bläs. För att bestämma namnet fick alla medlemmar skriva förslag och fem förslag valdes ut av en jury beståendes av ridelever, några från styrelsen och personalen. Sedan fick alla medlemmar rösta på vilket namn de gillade mest och namnet blev Zweet Curry! En riktig namnkombination av Curbiz och pappa Zweeds namn, för att inte nämna hennes gyllengula färg. Curry bor kvar hemma hos Fia och går med kompisar i samma ålder och hanteras utefter sin ålder och mognad. Målet är ju förstås att Curry i framtiden ska delta i vårt Unghästprojekt och sedan när hon är redo och har åldern inne bli en ridskolehäst. Men vi får se vad framtiden har att utvisa! 

Unghästprojekt 2022
 
Unghästprojekt 2021
 
 
Samarbetspartners