Hoppa till sidans innehåll

Klubbmästerskap


KM I DRESSYR OCH HOPPNING 12 JUNI

 

De som får delta är de som löst tävlingslicens för 2022 för Åsebo RS samt medlemmar. Du skall ha tävlat på minst lokal nivå, i Antikrundan gäller vuxna ryttare som rider på ridskolan som inte tävlat på länge eller tävlat alls. För ridskoleelever som ej tävlat och rider ridskolehäst hänvisar vi till Ridskolecupen som är hösten 2022. 

Hur går det till?

Du anmäler ekipaget till This is a mailto link där du meddelar ryttare, häst och klass. Ni har fram till 8/6 att anmäla. Vinnare kommer koras i: Hoppning-Häst, Hoppning-Ponny, Hoppning-Antikrundan. Dressyr-Häst, Dressyr-Ponny, Dressyr-Antikrundan.

 

Regler hoppning

Hoppningen är i stora ridhuset med framhoppning på utebanan. Ponnyer och hästar tävlar var för sig, ingen kategoriindelning. Bedömning två faser A:1a (Felfria i grunden hoppar om på tid efter alla ridit grundomgång). Ekipaget anmäler sig till högsta klass/höjd som ekipaget tävlat under det senaste två åren alternativt en klass under. Dvs har du tävlat 120 startar du KM på 110. Minimihöjden på häst är 90 cm och på ponny LD.  

 

Regler dressyr

Dressyren är i stora ridhuset och framridning på utebanan. Ponnyer och hästar tävlar var för sig, ingen kategoriindelning. Ekipaget anmäler sig till högsta klass som ekipaget tävlat under det senaste två åren alternativt en klass under. Minimiklass för både ponny och häst är LC.1

 

Regler Antikrundan

Hoppning:

För dig som aldrig har tävlat eller om det var väääääldigt länge sedan (10-15år). Du kan starta egen häst eller ridskolehäst/ponny. Höjden är 50 cm och bedömning A1:a (Felfria i grunden hoppar om på tid efter alla ridit grundomgång). Häst och ponny tävlar mot varandra. Hoppning i stora ridhuset och framridning på utebanan.

Dressyr:

För dig som aldrig har tävlat eller om det var väääääldigt länge sedan (10-15år). Du kan starta egen häst eller ridskolehäst/ponny. Du väljer mellan program LC.1, LB.1 (kortbana) eller LB.3 (långbana). Vanlig bedömning. Häst och ponny tävlar mot varandra. Dressyren i stora ridhuset och framridning på utebanan.

Pris

150 kr/start swisha på plats + 100 kr i hästhyra för er som startar ridskolehäst.

 

Vinnarna presenteras på hemsidan och Facebook. Ni vinner pokal och rosett samt får sitt namn inristat på vandringspokalerna i caféet.

 

Lycka till!

Uppdaterad: 26 MAJ 2021 14:13 Skribent: Catharina Ringaby
E-post: Adressen Gömd

image001

 

          

 Facebook Åsebo

 

 Trafikinfo till Åsebo RS
All trafik via allén till Åsebo RS är förbjuden,enbart med hästtransport vintertid får köra där.

Så hittar du till oss

Postlåda

Skicka här förslag till Åsebo RS vad ni tycker 

Ange alt-text här. 

Postadress:
Åsebo RS - Ridsport
Mästerbo 34
77595 Folkärna

Kontakt:
Tel: 022656525
E-post: This is a mailto link