Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Dalarnas Ridsportförbund


Våra hästar omges ständigt av smittrisker. Just nu har coronaviruset drabbat flera dalahästar. Gittan Gröndahl, en av landets främsta veterinärer på området delar med sig av kunskap och råd vid en digital föreläsning den 24/2.
 
Nytt år innebär tid att summera året som gått och titta framåt på planerna för 2022. Här hittar du information om mars månads årsmöten i DUS och för distriktet.
 
DRF och RF-SISU bjuder in till digitala träffar med senaste nytt! Välj mellan kvällsträff 10/2 eller förmiddagsträff 11/2. Här hittar du inbjudan.
 
Efter välbehövligt julfirande är det nu dags att anmäla till vårens serier 2022. Sista ordinarie anmälningsdatum är 15 februari.
 
En ny tävlingssäsong stundar och därmed också dags för våra domare att uppdatera sina kunskaper!
 
Tävlingssäsongen 2021 har summerats och vi har kunnat utse till vilka ekipage årets championatstecken ska utdelas. Utdelning sker på distriktets årsmöte den 22 mars 2022. Stort grattis till alla!
 

Ridledarkursen i sommar?

(2021-12-08 12:35)
Ideell ledare eller med sikte på en yrkeskarriär i ridsporten - ridledarkursen är ett utmärkt första steg som ger dig en bra grund att bygga vidare på. Dalarnas deltagare är välkomna till Strömsholm i juni.
 
Då har DUS i Dalarna än en gång lyckats samla ett gäng nya ledartalanger från ridklubbarnas ungdomssektioner till en rolig och nyttig kurshelg i Leksand!
 
Äntligen ser det ut som att vi ska kunna genomföra en ungdomsledarutbildning på "vanligt" sätt med fysiska träffar fyllda av erfarenhetsutbyte och nya vänner!
 
Dalarnas Ridsportförbund bildades 1970 av de fyra ridklubbar som då fanns i länet, Avesta RK, Falu RK, Svedens PK och Tällbergs RK. Därefter har antalet ridklubbar ökat och flera firar nu 50-årsjubileum. Vi gratulerar!
 
Distriktets ambition är att vid minst två tillfällen per år erbjuda klubbarnas ledare möjligheten att genomgå Ridsportens basutbildning. Ny kurs erbjuds den 5/2 2022.
 
Lag-SM i dressyr för ponny reds på Strömsholm helgen 6-7 november med Säterbygdens Ridklubbs lag med i finalen.
 
Svenska Mästerskapen i hoppning inomhus för ponny och children har under helgen ridits i Kungsbacka.
 
Hästens munhälsa och vikten av att undvika skador och därmed obehag för hästen är mycket viktig för alla ryttare.
 
 

image001

 

          

 Facebook Åsebo

 

 Trafikinfo till Åsebo RS
All trafik via allén till Åsebo RS är förbjuden,enbart med hästtransport vintertid får köra där.

Så hittar du till oss

Postlåda

Skicka här förslag till Åsebo RS vad ni tycker 

Ange alt-text här. 

Postadress:
Åsebo RS - Ridsport
Mästerbo 34
77595 Folkärna

Kontakt:
Tel: 022656525
E-post: kansli@asebo.se