Hoppa till sidans innehåll

Grönt kort Nyhet

04 MAJ 2022 16:16
  • Skapad: 04 MAJ 2022 16:16

”För dig som tog Grönt kort tidigare än 2011, och inte har registrerat det i TDB – detta gäller från 1 januari 2022

För att tävlingsryttare ska vara uppdaterade på gällande regelverk införs nya rutiner för registrering av Grönt kort från och med 1 januari 2022. Syftet är att alla tävlande ska ha aktuella kunskaper om tävlingsregler, hästvälfärd, säkerhet och värdegrund.

Ridsport är en idrott i utveckling och mycket har hänt inom tävlingsverksamheten vad gäller regler med mera. Tävlingsreglementet uppdateras vartannat år, det har bland annat kommit ett nytt regelverk mot dopning och otillåten medicinering, detta är ryttarens ansvar att känna till.

För att följa och säkerställa det ovan beskrivna behöver du som tagit grönt kort tidigare än 2011, men inte registrerat det i TDB, Tävlingsdatabasen, göra följande:

  1. Ryttare som tagit Grönt Kort innan 2011 och kan intyga detta genom en bild på det fysiska Gröna kortet skall genomgå webbutbildning samt göra ett slutprov för att få Grönt Kort registrerat i TDB. Vi rekommenderar att gå hela Grönt kort kursen där du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper ytterligare tillsammans med kursledare och andra kursdeltagare i förening. Webbutbildningen kostar 150 kronor.
  2. Ryttare som tagit Grönt Kort före 2011 och inte kan intyga det, skall av ovan nämnda anledning genomgå Grönt Kort kursen i sin helhet.

Den nya rutinen gäller från och med 1 januari 2022.

Vanliga frågor och svar

Jag tog grönt kort för 25 år sedan, har inte varit aktiv sen dess eller registrerat grönt kort i TDB samt saknar ett fysiskt grönt kort. Måste jag gå om hela kursen?
Ja, det är viktigt att vara uppdaterad innan man ger sig ut på tävlingsbanan och det har hänt mycket sedan dess. Kontakta Grönt kort-ansvarig i din förening eller hör med ditt distrikt som kan ge dig information om när nästa Grönt kort-kurs startar.

Jag har mitt Gröna kort kvar, kan jag ta en bild på det och få det registrerat i TDB?
För att du ska vara uppdaterad och ha aktuell kunskap behöver du köpa det webbaserade utbildningsmaterialet, när du gjort klart det ska du göra ett prov med en kursledare. Därefter kan ditt distrikt registrera det Gröna kortet på din profil i TDB.

Vart vänder jag mig om jag vill göra ett prov?
Fråga i första hand om din förening har kursledare för Grönt kort. Hör annars med distriktet som du tillhör.

Hur får jag tillgång till det webbaserade utbildningsmaterialet?
Via SISU-Idrottsböcker, klicka HÄR för att komma direkt till materialet. 

Jag tog Grönt kort efter 2011 och vill ha det registrerat för att jag ska börja tävla, vad gäller då?
Vi uppmuntrar till att genomgå det webbaserade utbildningsmaterialet för att friska upp kunskaperna om du inte varit aktiv på länge. Ta därefter kontakt med ditt distrikt för att få veta vad som gäller för registrering. 

Vad räknas som intyg?

En bild på ditt Gröna kort”

Skribent: Catharina Ringaby
E-post: Adressen Gömd

image001

 

          

 Facebook Åsebo

 

 Trafikinfo till Åsebo RS
All trafik via allén till Åsebo RS är förbjuden,enbart med hästtransport vintertid får köra där.

Så hittar du till oss

Postlåda

Skicka här förslag till Åsebo RS vad ni tycker 

Ange alt-text här. 

Postadress:
Åsebo RS - Ridsport
Mästerbo 34
77595 Folkärna

Kontakt:
Tel: 022656525
E-post: This is a mailto link