Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Bokningsregler och Bokning"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Bokningsregler och Bokning


Bokningsregler för Åsebo RS ridhus

Uppdatering av bokningsregler från den 17 februari 2022.

Åsebo RS bokningssystem kräver en behörighet som bokare. Önskar du bokningsmöjlighet meddela namn samt mailadress till kansli@asebo.se så lägger vi till dig som bokare. Bokningsmöjlighet får du som löst licens för Åsebo RS samt de som står uppstallade på Isaksbo Gård och är medlemmar i Åsebo RS eller Folkärna RS.

Åsebo RS har i samarbete med Anders Yngvesson beslutat att hästar som står uppstallade i privatstallet rids gratis i ridhuset om de är medlemmar i Åsebo RS eller Folkärna RS. Hästar som står i kollektivstallet på Isaksbo Gård har rätt att boka ridhuset till samma pris som Åsebo RS medlemmar.

Viktigt! För att så många som möjligt ska få chansen att rida i ridhuset ber vi er alla att inte släppa korta tidsluckor mellan bokningarna. Försök att boka i direkt anslutning till någon annans bokning eller släpp minst 30 minuter. Kom även ihåg att om det inte står ensambokning har alltid fler rätt att boka på sig och komma in, max 6st ekipage i ridhuset.

Gruppbokning – kom ihåg att ändra så att det blir 5st på ”Max antal deltagare” då det totalt med bokaren blir 6st ekipage i ridhuset.

All ridning i ridhuset kräver bokning innan du rider vilket innebär att alla måste göra en egen bokning eller boka på sig på någon annans bokning.

Det är mycket viktigt att ni som rider/bokar läser igenom medanstående regler och ansvarar för att reglerna följs samt att ni visar hänsyn till varandra samt klubbens verksamhet.

Vem får rida i ridhuset och vilka rider gratis?

Ryttare som har löst tävlingslicens för Åsebo RS och hjälpt till på minst två tävlingsdagar alternativt annan jämförbar aktivitet per kalenderår rider gratis i ridhuset på de hästar som har tävlingslicens (dock max tre hästar). Har ryttaren fler än tre tävlingshästar eller icke tävlingshästar så betalar de 500kr per häst och år.

Hästar som ägs av licenserad ryttare får ridas gratis i ridhuset av annan ryttare som är medlem i Åsebo RS.

Hästar som står uppstallade i Åsebo RS stall och privatstallet rids gratis i ridhuset. OBS! De skall vara medlem i Åsebo RS eller Folkärna RS, detta med hänsyn till försäkringar.

Åsebo RS medlemmar utan tävlingslicens samt hästar som står uppstallade i kollektivstallet får ridas i ridhuset till en kostnad – se prislista nedan.

 

Regler:

All ridning i ridhuset kräver bokning – ny gruppbokning, ensambokning eller boka på sig på befintlig gruppbokning.

Det är endast tillåtet att boka 1 timma per gång, gäller både dressyr och hoppning.

Vid gruppbokning av dressyr eller hoppning är det bokaren + 5 deltagare som gäller, vilket ger 6 ekipage i ridhuset. Vid gruppbokning av longering eller tömkörning är det bokaren + 4 deltagare som gäller.

Åsebo RS har när som helst rätt att avboka enskilda bokningar om det påverkar verksamheten.

Varje ryttare har rätt att boka två pass (ej ensambokning) per vecka, dock tidigast en vecka innan. Återkommande bokningar för längre perioder är ej tillåtet för enskilda personer.

 

 

Alla eventuella avgifter betalas innan ridning/tömkörning/longering. Betalning sker via swish till 1231535418

Vid longering skall eventuella gropar krattas igen. Lösgaloppering är endast tillåtet om det skall sladdas direkt efter.

Ryttare som ertappas med att rida i ridhuset utan bokning eller att ha erlagt avgift kan straffas med avstängning.

Licensierade ryttare som ej följt de krav som krävs för att få rida gratis i ridhuset debiteras i efterhand en avgift för ridhuskort – se priser nedan. Denna regel börjar gälla från och med 1 januari 2019.

För att hyra ridhuset för löshoppning eller med egen tränare ensam eller i grupp, vänlig kontakta Fia 070-5457611 eller skicka ett mail till kansli@asebo.se

 

Följande förkortningar gäller på bokningssystemet:

FD (flerbokning dressyr) – då är ridhuset bokat för dressyr och bommar eller hinder får ej tas fram. Det är alltid tillåtet för andra att boka på och komma in och rida med hänsyn till rådande aktivitet. Max 6 st ekipage i ridhuset samtidigt.

FH (flerbokning hoppning) – då är ridhuset bokat för hoppning och det är den som bokat ridhuset som bestämmer antal hinder/övning. Det är alltid tillåtet för andra att boka på sig och komma in och rida med hänsyn till rådande aktivitet. Max 6 st ekipage i ridhuset.

L el TK (longering eller tömkörning) - då är del av ridhuset bokat för longering eller tömkörning. Longering eller tömkörning får ej utföras bland andra fritt ridande ryttare utan 20 meter avgränsas med befintligt staket. Ridning är tillåten på resterande del av banan 22x40 meter, dock ej hoppning. Max 4 ekipage på resterande del av ridhuset.

EB (ensambokning) – då är ridhuset bokat för enskild ridning/longering/tömkörning och inga andra ekipage har rätt att komma in. Ensambokning kostar för alla, se prislista nedan. Betalning sker innan aktiviteten, swish till 1231535418. Skicka skärmdump på betalningen till kansli@asebo.se

Prislista:

Flerbokning:

0 kr/h – medlem med tävlingslicens för Åsebo RS (se anvisningar ovan)

0kr/h – hästar uppstallade i Åsebo RS stall och travstallet.

100kr/h – medlem utan tävlingslicens samt hästar som står uppstallade i kollektivstallet på gården. Skicka skärmdump på betalningen till kansli@asebo.se 

Årskort ridhus för medlemmar: 2500kr/häst och kalenderår. 500kr i tillägg för häst nummer 2 osv. Gäller flerbokning, ej ensambokning.

Ensambokning: 400kr/h

Vid frågor om bokning samt bokningsregler maila kansli@asebo.se

 

 

 Länk till bokningen

 

 

 

Inga nyheter är skapade

image001

 

          

 Facebook Åsebo

 

 Trafikinfo till Åsebo RS
All trafik via allén till Åsebo RS är förbjuden,enbart med hästtransport vintertid får köra där.

Så hittar du till oss

Postlåda

Skicka här förslag till Åsebo RS vad ni tycker 

Ange alt-text här. 

Postadress:
Åsebo RS - Ridsport
Mästerbo 34
77595 Folkärna

Kontakt:
Tel: 022656525
E-post: kansli@asebo.se