Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Hopp/Dressyrspecialgrupp"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Hopp/Dressyrspecialgrupp


Åsebo Ridsällskap erbjuder hopp/dressyrspecial för elever med mer riderfarenhet. För att gå en hopp/dressyrspecial grupp skall eleven kunna rida med god balans i alla gångarter samt kunna hoppa en bana i galopp på minst 50 cm. Max 7 stycken/grupp.

ALLA under 18 år ska vara utrustade med hjälm under all vistelse i stallet och bland hästarna. Vid ridning och körning skall alla elever under 18 år ha säkerhetsväst! Godkända hjälmar och västar finns att låna på ridskolan.

En hopp/dressyrspecialgrupp är 1 timme. Det gäller från det att gruppen lämnar stallet tills det att gruppen kommer tillbaka till stallet. Kom gärna 20 min innan din ridlektion börjar så att du kan göra iordning din häst (om den ej går en lektion gruppen innan).

I en hopp/dressyrspecialgrupp är det hoppning och dressyr varannan gång. Här lägger vi upp en individuell plan för varje elev. Vi på Åsebo tycker att det är viktigt att se varje elev som en individ, där alla lär sig i olika takt samt har olika mål.

Förutom hoppning och dressyr får eleverna tömköra, löshoppa, longera, sitsträning på lina och mycket mer. Vi strävar efter att eleverna skall få en sådan bred utbildning som möjligt.

Före eller efter ridlektionen har eleverna teori, varje gång! Vi på Åsebo Ridsällskap tycker att förståelsen för den teoretisk biten är minst lika viktig som ridningen. Vi strävar efter att utbilda våra elever med mycket god och bred hästkunskap samt säkerhetstänk! Teorilektionerna håller våra duktiga Teorilärare i. Teorilärarna är äldre tjejer och killar som rider eller har ridit på ridskolan. Många av dem har gått Svenska Ridsportförbundets Ungdomsledarkurs.

Teorilektionerna är obligatoriska! Eleven får alltså inte enbart delta på ridlektionen.

Åsebo Ridsällskap är en ideell förening där vissa åtaganden är obligatorisk tex cafétjänst samt viss stalltjänst. Mer info under fliken ”Börja rida BOKA här” Hoppas att vi ses!

 

Inga nyheter är skapade

image001

 

          

 Facebook Åsebo

 

 Trafikinfo till Åsebo RS
All trafik via allén till Åsebo RS är förbjuden,enbart med hästtransport vintertid får köra där.

Så hittar du till oss

Postlåda

Skicka här förslag till Åsebo RS vad ni tycker 

Ange alt-text här. 

Postadress:
Åsebo RS - Ridsport
Mästerbo 34
77595 Folkärna

Kontakt:
Tel: 022656525
E-post: kansli@asebo.se