Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Lekisgrupp"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Lekisgrupp


Åsebo Ridsällskap erbjuder ridning i lekisgrupp för barn i åldern 4–7 år. Alla lekiselever rider/kör våra små och snälla Shetlandsponnyer. Max 6 stycken/grupp.

Under en termin hittar vi på allt möjligt roligt. Bland annat ridning, körning, uteritt, gymkana, barbackaridning och tipspromenad till häst. Då det är ett ridlekis så fokuserar vi på att ridningen skall vara rolig och positiv.

Eleverna och syskon ska vara utrustade med hjälm under all vistelse i stallet och bland hästarna. Godkända hjälmar och västar finns att låna på ridskolan, godkänd cykelhjälm är även tillåten. Vid ridning och körning skall eleven ha säkerhetsväst.

En lekislektion pågår i 1 timme. Vi samlas alltid vid ingången till stallet vid ” ridboken” där man ser vilken häst man skall rida på under sin lektion. Tillsammans med ridläraren så går vi och tar ut hästarna. Då ingår det att göra iordning sin ponny för ridning, dvs borsta, sadla och tränsa (ca 15 min). Vi gör detta tillsammans med ridläraren så någon förkunskap av föräldrarna behövs ej. Tänk på att ditt barn själv ska få prova och testa sig fram att sadla, tränsa, spänna spännen mm och att du som förälder bara hjälper till om det behövs. Vi tar allt i lugn och ro och stämningen skall vara positiv.

Därefter är det ridning/körning (ca 30 min). Vi avslutar med att sköta av ponnyerna, dvs ta av utrustning och borsta (15 min). Shetlandsponnyerna skall alltid vara inne i stallet när lektionen börjar. Eleverna får inte på egen hand hämta ponnyerna i hagen eller gå in i boxarna. Intag och utsläpp av ponnyerna ingår ibland i lektionen, men då är alltid en ridlärare närvarande.

Alla elever skall ha med sig en vuxen som bland annat hjälper till när vi gör iordning ponnyerna samt leder eleven under hela ridpasset. Lekiseleverna rider inte själva utan skall alltid ha en ledare med sig! Kunnig ungdom får även leda shettis, observera att alla under 18 år måste ha ridhjälm under all vistelse i stallet och i ridhuset.

Åsebo Ridsällskap är en ideell förening där vissa åtaganden är obligatorisk tex cafétjänst samt viss stalltjänst. Mer info under fliken ”Börja rida BOKA här” Hoppas att vi ses!

Inga nyheter är skapade

image001

 

          

 Facebook Åsebo

 

 Trafikinfo till Åsebo RS
All trafik via allén till Åsebo RS är förbjuden,enbart med hästtransport vintertid får köra där.

Så hittar du till oss

Postlåda

Skicka här förslag till Åsebo RS vad ni tycker 

Ange alt-text här. 

Postadress:
Åsebo RS - Ridsport
Mästerbo 34
77595 Folkärna

Kontakt:
Tel: 022656525
E-post: kansli@asebo.se