Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Juniorgrupp"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Juniorgrupp


Åsebo Ridsällskap erbjuder ridning i juniorgrupp för barn ca 7 år och uppåt. Juniorerna rider på ridskolans ponnyer och även ibland på shettisarna. Max 7-8 stycken/grupp.

Under en ridtermin hittar vi på allt möjligt roligt! Förutom dressyr och hoppning så får eleverna köra, uteritt, barbackaridning, tömkörning, gymkana, horseball och mycket mer!

ALLA under 18 år ska vara utrustade med hjälm under all vistelse i stallet och bland hästarna. Vid ridning och körning skall alla elever under 18 år ha säkerhetsväst! Godkända hjälmar och västar finns att låna på ridskolan.

En juniorlektion är 45 minuter. Det gäller från det att gruppen lämnar stallet tills det att gruppen kommer tillbaka till stallet. Kom gärna minst 20 min innan din ridlektion börjar. Ofta är hästarna iordninggjorda, när eleverna har fått mer erfarenhet kan de göra iordning sin ponny själv.

Före eller efter ridlektionen har eleverna teori, varje gång! Vi på Åsebo Ridsällskap tycker att förståelsen för den teoretisk biten är minst lika viktig som ridningen. Vi strävar efter att utbilda våra elever med mycket god och bred hästkunskap samt säkerhetstänk! Teorilektionerna håller våra duktiga Teorilärare i. Teorilärarna är äldre tjejer och killar som rider eller har ridit på ridskolan. De flesta av dem har gått Svenska Ridsportförbundets Ungdomsledarkurs.

Teorilektionerna är obligatoriska! Eleven får alltså inte enbart delta på ridlektionen.

Gruppen har ett gemensamt upplägg där vi givetvis individanpassar så mycket som möjligt. Vi på Åsebo tycker att det är viktigt att se varje elev som en individ, där alla lär sig i olika takt samt har olika mål.

Åsebo Ridsällskap är en ideell förening där vissa åtaganden är obligatorisk tex cafétjänst samt viss stalltjänst. Mer info under fliken ”Börja rida BOKA här” Hoppas att vi ses!

Inga nyheter är skapade

image001

 

          

 Facebook Åsebo

 

 Trafikinfo till Åsebo RS
All trafik via allén till Åsebo RS är förbjuden,enbart med hästtransport vintertid får köra där.

Så hittar du till oss

Postlåda

Skicka här förslag till Åsebo RS vad ni tycker 

Ange alt-text här. 

Postadress:
Åsebo RS - Ridsport
Mästerbo 34
77595 Folkärna

Kontakt:
Tel: 022656525
E-post: kansli@asebo.se