Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till höstterminen 2018

2018-08-15 17:24
Åsebo Ridsällskap är en ridskola där målet är att alla skall känna sig välkomna och få en bra och betydelsefull fritid. Vi rider för att det skall vara roligt och kom ihåg att alla utvecklas i olika takt.
  • Uppdaterad: 2018-08-15 17:24

Vi hoppas att ni som föräldrar och ridande skall känna att vi som ridinstruktörer ser varje elev och vad just den behöver. Alla vi som jobbar här brinner för hästar och elever, vi älskar vårat yrke och att lära ut denna inte alltid så enkla sport

Alla är välkomna till stallet! Barn, föräldrar och syskon men kom ihåg att alla under 18 år som är med i stallet och i ridhuset har hjälm på sig (finns att låna i sadelkammaren).

All viktig information till våra elever finns på hemsidan: www.asebo.se som alltid hålls uppdaterad med senaste nytt! Det är viktigt att du som elev och förälder själv håller dig informerad via ridskolans hemsida om ny info
Samt på Fb

 

Teorilektioner- NYTT

 

Teorilektionerna är en viktig del för att utvecklas i sin ridning. Från och med höstterminen 2018 är det obligatoriskt att gå på teorilektionen, om man inte har möjlighet att vara kvar på teorilektionen får man ej delta på ridlektionen. Hoppas att vi får stöttning av er föräldrar då teorin är en viktig del i vårt säkerhetstänk! Nytt för höstterminen 2018 är att de specialgrupper och vuxengrupper som ej tidigare haft teori kommer få delta i två spännande kurser/föreläsningar.

 

Spetsträningar- NYTT

 

Vi kommer som vanligt att ha spetsträningar för Lotta Björe i hoppning. Nytt för i år är att vi kommer ha spetsträningar i dressyr för Marianne Esseen Söderberg. Datum kommer inom kort.

 

Nya hästar! - NYTT

 

Douglas: 6 årig valack, 156 cm, pigg och snäll.

Hutta: 4 årig b-ponny under inskolning, Russ/Connemara. Samma korsning som Nalle!

Tips på storhäst som är till salu 6–11 år, snäll och utbildad tas gärna emot!

 

Stalltjänst och Café

 

Det ingår i ridavgiften att stå i café och eller ha stalltjänst en till två ggr/ termin. Se café eller stalltjänstlistan när du skall ansvara för detta. Byt med varandra om inte tiden eller datumet passar.

Sms kommer till er som skall ha stalltjänst på fredag kväll om det är något extra att tänka på under helgen.

Ni som har café får ett påminnelsesms veckan innan, där koden till det lilla skåp där nyckeln finns till café. Instruktioner finns i café. Ni som står i café får gärna ta med något nybakat den dagen ni skall stå, alltid trevligt med lite nybakt. Tänk på at det även ingår lite städning av toaletter nere och golv i café när kvällen är slut. Några av dom äldre ungdomarna kan tänka sig att stå i café om man får förhinder, mot ersättning. Fråga din ridlärare om tips.

 

Adress och anhöriguppgifter

 

Kom ihåg att uppdatera era adressuppgifter och telenummer till anhöriga första ridgången. Det är viktigt att kunna få tag på en förälder eller sambo i händelse av avfallning tex. Pärmen finns i stallet första veckan.

 

 

Återbud till ridning på sms!

 

Om du blir sjuk eller inte kan komma på din ridning, skicka ett sms till din ridlärare, Fia 070–5457611 eller Cattis 070–7895451. Då får eleven rida igen detta vid ett annat tillfälle i lämplig grupp,

 

Frågor?

 

Ring kontoret: 0226–56525 eller maila till This is a mailto link Vill du nå någon i Styrelsen? Du hittar adresser på hemsidan.

 

 

För kallt

 

Vi ställer in vid kyla mer än -10 grader lekis och -15 junior och vuxengrupper. OBS! är du osäker på om det är inställs pga kyla så meddelas det riddagen på gästboken kl 15.00 vardag eller 8.00 lördag.

 

Hjärtligt välkomna till ytterligare en lärorik, spännande och framförallt rolig hösttermin!

 

 

 

Skribent: Mats Melin
Epost: This is a mailto link

image001

 

  

För kallt för att rida??

Före kl 15.00 riddagen skriver vi i Gästboken

om lektionerna är inställda.

-10 max för ridlekis 

-15 max andra grupper

 

          

 Facebook

 

 Trafikinfo till Åsebo RS
All trafik via allén till Åsebo RS är förbjuden,enbart med hästtransport vintertid får köra där.

Så hittar du till oss

Postlåda

Skicka här förslag till Åsebo RS vad ni tycker 

Ange alt-text här. 

Enso
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Postadress:
Åsebo RS - Ridsport
Mästerbo 34
77595 Folkärna

Kontakt:
Tel: 0226 56525
E-post: This is a mailto link

Se all info