Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterad info

04 MAR 2019 09:53
Mycket viktig läsning.
  • Skapad: 04 MAR 2019 09:53

From med mån 4/3 kommer vi att lätta på våra restriktioner gällande att lämna och komma med hästar till Isaksbo Gård. Anläggningen är nu öppen för hästar som deltar i Folkärna RS och/eller Åsebo RS träningar. OBS! Gäller alltså endast hästar som deltar i träningar. Tillsvidare kan ”utomstående” inte boka ridhustider på Isaksbo. Vi vill även att personer ej uppstallade på gården i största möjliga mån undviker att gå in i stallen på gården.
Men eftersom luftburen Ehv-1 virus förekommer på tre isolerade anläggningar i Stockholmsområdet samt en isolerad gård i Örebro, behåller vi en del säkerhetsåtgärder.
Hästar uppstallade på gården får fr o m 4/3 lämna anläggningen men vi kommer att föra en loggbok på alla uppstallade hästar som lämnar gården. Det innebär att du som står uppstallad på gården, skall anmäla vart du åker och när du åker. Om det sker något utbrott av smitta kan vi på ett enkelt sätt följa upp var gårdens hästar varit och då snabbt vidta åtgärder.
Dessa regler gäller även för utomstående hästar som deltar i Folkärna RS och Åsebo RS träningar, dvs hästägarna skall anmäla att de kommer till gården. I och med att du anmäler din ankomst bör du tänka på att du garanterar att din häst är friskt enligt hästägarförsäkran (se nedan). Eftersom detta virus är så förödande vill vi att ni tar tempen på era hästar dagarna innan ni kommer till Isaksbo (2-3 dagar).
Alla anmälningar sker via sms till Annika Yngvesson, 070 315 4760.
För övriga hästar kommer vi fortsatt att ha Isaksbo Gård stängd.
Uppdatering av förhållningsregler sker tillsvidare varje söndag.

Blankett för hästägarförsäkran tillbaka – tillfälligt
Hästägarförsäkran har inte funnits i fysisk pappersform på flera år på svenska tävlingar. Men i dessa smittotider har Svenska Ridsportförbundet valt att införa blanketten igen, iallafall tillfälligt.
Stoppa smittor
Nu har alltså förbundet tillfälligt återinfört skrivelsen i pappersform att använda på tävlingar för de arrangörer som vill vara extra försiktiga. Syftet är att ta ännu ett krafttag mot den smittspridning som pågår i landet.
I den blankett som framtagits ska hästägaren helt enkelt skriva på pappret och därmed bekräfta att man tagit del av informationen.

Straffade
Under sommaren 2018 hade disciplinnämnden flera fall där personer tävlat trots att det funnits misstanke om allvarlig smitta. Bland annat ett fall gällande en känd svensk hästbloggare som valt att delta trots att det fanns misstanke om smitta i stallet. Svenska Ridsportförbundet uppger sig se mycket allvarligt på dessa händelser. Disciplinnämnden stängde av ryttaren i ett halvår och hästägaren i nio månader.
Syftet med att återinföra blanketten är bland annat att ryttare inte slentrianmässigt ska anmäla sig och inte uppmärksamma hästägarförsäkran. När den finns i sin fysiska form tvingas alla läsa den en gång extra.

HÄSTÄGARFÖRSÄKRAN
Som ägare/ryttare för hästen/ponnyn _____________________________ med licensnummer___________________________________________ intygar jag på heder och samvete att ovanstående häst/ponny under de 3 senaste veckorna: 
- inte har visat några tecken som kan tyda på smittsam sjukdom
- att den inte har vistats i stall där någon smittsam hästsjukdom mig veterligen har förekommit
 - att den inte heller på något annat sätt har varit i kontakt med häst, som såvitt känt kan misstänkas ha haft eller ha någon smittsam sjukdom
 - att den i övrigt såvitt jag vet är fullt frisk och att ovanstående också gäller fram till urlastning på aktuell tävling
Det här är den hästägarförsäkran du godkänner varje gång du anmäler din häst till tävling via Tävlingsdatabasen och som du också intygar nedan:
 "Samtidigt intygar du på heder och samvete för varje häst du har anmält att den under de tre senaste veckorna - räknat från denna dag - inte har visat några tecken som kan tyda på smittsam sjukdom, att den under samma tid inte har vistats i ett stall där en smittsam hästsjukdom dig veterligen har förekommit, att den under samma tid inte heller på något annat sätt har varit i kontakt med en häst, som såvitt känt kan misstänkas ha haft eller ha en smittsam sjukdom, att den är erforderligt tränad för tävlingsdeltagande och att den i övrigt såvitt du vet är fullt frisk och att ovanstående också gäller fram till tävlingsdagen."

Skribent: Mats Melin
Epost: Adressen Gömd

image001

 

  

För kallt för att rida??

Före kl 15.00 riddagen skriver vi i Gästboken

om lektionerna är inställda.

-10 max för ridlekis 

-15 max andra grupper

 

          

 Facebook

 

 Trafikinfo till Åsebo RS
All trafik via allén till Åsebo RS är förbjuden,enbart med hästtransport vintertid får köra där.

Så hittar du till oss

Postlåda

Skicka här förslag till Åsebo RS vad ni tycker 

Ange alt-text här. 

Enso
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Postadress:
Åsebo RS - Ridsport
Mästerbo 34
77595 Folkärna

Kontakt:
Tel: 022656525
E-post: This is a mailto link

Se all info